El nombre de positius per Covid-19 a la Garrotxa supera la setantena segons el Departament de Salut

Segons el mapa que es pot consultar al portal de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut, la Garrotxa suma 74 casos positius identificats del nou coronavirus. En aquesta xifra s’inclouen els més de 50 que ja havia confirmat fins ara l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa, però no els detectats a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) d’Olot i Besalú ni en les residències de gent gran de la comarca. D’acord amb el mapa, la distribució dels casos seria de 60 afectats a la capital garrotxina, 6 als municipis depenents de l’ABS de la Vall d’en Bas, 6 més a la de Sant Joan les Fonts i 2 a l’ABS de Besalú.

A la setantena de casos comptabilitzats a la comarca no s’inclouen els municipis de Mieres i Sant Aniol de Finestres, que tenen com a referent el CAP de Banyoles i el de Sant Gregori respectivament. Des d’avui el Departament de Salut també permet consultar el nombre de casos reportats per usuaris a través de l’aplicació COVID-19 CAT. Les autoritats sanitàries recomanen descarregar-se l’app i realitzar el test per poder elaborar un mapa de calor de les zones on la pandèmia té més incidència.