El govern espanyol endureix el confinament i només funcionaran els serveis essencials

El president del govern espanyol Pedro Sánchez ha anunciat en roda de premsa l’enduriment de les mesures de confinament per a la lluita contra la COVID-19.

El Consell de Ministres aprovarà aquest diumenge que del 30 de març al 9 d’abril tots els treballadors no essencials es quedin a casa. La mesura busca reduir la mobilitat per minimitzar el risc de contagi del coronavirus.

Això vol dir que només podran anar a treballar els professionals de les empreses relacionades amb la producció d’aliments, el sector primari, el comerç alimentari, les tèxtils que fabriquin material sanitari i les farmacèutiques. Sánchez ha especificat que la gent que s’hagi de quedar a casa aquests vuit dies ho farà amb permís retribuït i haurà de recuperar posteriorment les hores no treballades, abans de final d’any.

També continuaran treballant els mitjans de comunicació, tal com ha especificat el cap de govern.

Pedro Sánchez, President del govern espanyol: “Els mitjans de comunicació són un servei essencial. No em cansaré de repetir que estan fent una feina extraordinària”.

Així  doncs, al llarg dels propers dies, i mentre es perllongui aquesta situació, Olot Televisió continuarà informant els garrotxins amb la programació informativa de seguiment especial; amb els butlletins en format breu (10h, 12h, 16h i 18h) i els Especials Informatius (14h, 20h, 22h i 00h).

 

x