El Govern habilita més recursos per alertar casos de violència masclista durant el confinament

El confinament, per una víctima de violència masclista, pot significar viure tancada 24 hores amb el seu agressor. Un confinament que pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones i als seus fills i filles.

En aquesta situació excepcional i a causa de la situació de vulnerabilitat que suposa el confinament a casa per a les dones que pateixen situacions de violència masclista, el Govern ha reforçat l’assistència a distància  ja sigui a través del número de telèfon 900 900 120, confidencial i gratuït i atén durant les 24 hores, o del correu electrònic 900900120@gencat.cat que atenen experts preparats per assessorar, ajudar i intervenir, si cal, amb rapidesa.

Fina Surina, Institut Català de les Dones: Com que pensem que unes de les dones tindran molt difícil la mobilitat i accedir als serveis habituals aquest número està habilitat en moltes més línies que hi havia fins i ara i fins i tot hem habilitat un correu electrònic perquè en algun moment d’intimitat potser no es pot realitzar una trucada però sí un correu electrònic.

Des de l’Institut Català de les Dones, asseguren que s’han redoblat esforços tant pel que fa al seguiment dels casos que tenen detectats com dels recursos perquè les víctimes no se sentin soles o desateses, però també perquè terceres persones, gent del seu voltant, puguin actuar per donar l’avís en cas de situació de risc.

Una altra de les accions que s’ha posat en marxa és una campanya a establiments comercials, tenint en compte que les víctimes poden sortir per anar a treballar o bé per comprar productes bàsics. S’han repartit cartells a diferents establiments per implicar el personal d’aquests locals per fer d’alertadors. Els comerços poden descarregar-se els cartells del web dones.gencat.cat i tenen al seu abast diverses versions.

Des que va començar el confinament, i segons dades de l’Institut Català de les Dones, asseguren que hi ha hagut un increment de gairebé el doble de trucades del que és habitual.

Deixa un comentari