Els economistes anuncien la davallada del PIB més important en democràcia, baixada dels salaris i un atur molt elevat

Els economistes apunten que la recuperació després de l’aturada serà lenta, complicada i res a veure amb el què va passar el 2008 amb l’anterior crisi. L’economista i assessor financer i immobiliari, Gonzalo Bernardos, ha explicat en una entrevista a Olot Televisió el seu punt de vista sobre el què pot passar quan tot torni a la normalitat.

Preveu la davallada del PIB més important en democràcia. També diu que els que se’n veuran beneficiats seran les famílies que tinguin contractada una hipoteca amb Euribor variable. Des de la perspectiva global preveu diferents estadis. Són aquests que explica.

Gonzalo Bernardos, economista i assessor financer i immobiliari: “sabem que hi haurà molts ERTOs. Hi haurà cap a tres milions de persones que perdran la ocupació temporalment a Espanya durant els propers temps. Segon, el que sabem és que algunes petites i mitjanes empreses hauran de reduir els salaris per poder sobreviure. Tercera, pels autònoms serà una situació complicada perquè durant tres mesos hauran perdut tota la seva facturació i com que la recuperació de l’economia serà lenta veurem quan podran tenir una situació bona.

x