La Policia Municipal d’Olot ha denunciat 162 infraccions i ha detingut una persona per saltar-se el confinament

Des de l’inici de la crisi del coronavirus, la Policia Municipal d’Olot ha interposat 162 denúncies per infraccions del decret de l’estat d’alarma.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ahir vam haver de detenir una persona que s’havia saltat fins a cinc vegades el confinament. És un risc per tothom. El que hem fet és detenir-la, haurà de comparèixer davant del jutge i espero que el treguin de circulació almenys fins que duri aquest confinament.

Des de l’inici de l’estat d’alarma també s’han obert 10 expedients a establiments de la ciutat, la majoria, locals d’oci nocturn durant el primer cap de setmana de confinament, i en algunes ocasions, comerços que segueixen amb alguna activitat malgrat tenir la persiana baixada.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Aquell bar o aquella botiga que hauria d’estar tancada d’acord amb el decret continua amb la persiana tancada i hi ha gent a dins que s’hi troben. En general és anecdòtic i la gent està complint molt bé.

Pel que fa a les contribucions i les quotes de serveis municipals, no se’n girarà cap durant la crisi, i falta saber com es procedirà a partir que s’aixequi el decret.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El missatge que puc donar en aquests moments és senzill. A ningú li arribarà cap rebut ni cap obligació trbutària amb l’ajuntament en temps de confinament, però després el que hem d’anar donant és una resposta individualitzada per cada cas i cada tema.

L’Ajuntament segueix de prop les decisions que pugui prendre l’Estat per mitigar l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus i si, per fer-ho, utilitzarà part dels diners de les administracions locals.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Esperàvem que una part d’aquest superàvit el poguéssim destinar per mesures d’urgència social o que des de l’Ajuntament poguéssim dissenyar per ajudar a totes aquelles petites o mitjanes empreses que pateixen els efectes de la crisi. Ens comencen a arribar noticies de que potser agafaran tots aquests diners i se’ls quedaran ells.

L’Ajuntament té molt clar que no cobrarà el servei de llar d’infants que no s’ha prestat, tot i que els professionals han seguit treballant. En el cas de l’Escola de Música, les classes s’han seguit donant telemàticament i s’ha de decidir com repercutir-les. El rebut del lloguer de pisos socials no es cobrarà el proper 10 d’abril i falta decidir si es prorratejarà en els propers mesos. Aquest tipus de decisions es compartiran amb la resta de grups amb representació municipal en una junta de portaveus convocada per demà mateix.

Per atendre qualsevol dubte, referent a aquestes qüestions o al decret, l’Ajuntament d’Olot ha decidit mantenir l’atenció telefònica al migdia i fins a 2/4 de 6 de la tarda.

Deixa un comentari