Es mantenen els treballs del Glòria a les lleres en considerar-se una actuació d’emergència

La crisi del coronavirus ha deixat en un segon pla altres actuacions necessàries a la comarca, com les que s’havien de fer per les afectacions del pas del temporal Glòria. Des del Consell Comarcal es considera que moltes de les incidències s’hauran de resoldre després de la pandèmia. De totes maneres, es manté la neteja de les lleres per part de l’ACA, al ser considerada una actuació d’emergència.

El temporal Glòria va deixar afectacions a la Garrotxa per un valor mínim de 2 milions i mig d’euros, però amb l’arribada del coronavirus sembla que el pas del temporal quedi molt enrere. En aquests moments només es mantenen les neteges de les lleres dels rius, un treball qualificat com a ’emergència’ i que depèn de l’Agència Catalana de l’Aigua: fins al moment, s’ha pogut actuar a la capçalera dels rius Fluvià i Gurn a la vall d’en Bas, a la zona del Brugent a Sant Feliu de Pallerols, i al passallís de Coguleres a Sant Jaume de Llierca. Però més enllà d’aquestes intervencions, l’arribada d’ajuts i la planificació de treballs als municipis ha quedat aturada davant l’impacte de la situació actual.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: “Ara aquest tema ha passat a un segon pla. La prioritat ara és coronavirus: en el seu moment ja vam poder fer els treballs per garantir que tothom recuperés la rutina del dia a dia el més aviat possible.”

Un cop es pugui aixecar el confinament i l’administració hagi pogut definir les mesures concretes per ajudar a la població, es podrà reobrir la carpeta dels treballs pendents vinculats amb el temporal.

x