La crisi del coronavirus atura les adopcions d’animals però no fa augmentar els abandonaments

L’Associació Terra Viva també ha hagut de tancar les portes del seu recinte a causa del coronavirus. Voluntaris i visitants no podran accedir a les instal·lacions fins que no s’aixequi l’estat d’alarma. Mentrestant els animals de la protectora, més d’un centenar d’animals, segueixen ben atesos pels seus cuidadors.

Des de l’Associació, afirmen que el nombre d’adopcions noves s’ha hagut de parar en sec a causa de l’estat d’alarma, mentre que els abandonaments, no han ni disminuït ni augmentat en comparació al que és habitual.

David Serramitjana, president Associació Terra Viva: Pel que fa a abandonaments no hem vist que hi hagi massa diferencia a altres situacions a l’any.

Serramitjana sí que ha fet esment a una sèrie de fets que han estat ocorrent aquests dies a la comarca. La setmana passada es va haver de rescatar un ruc que voltava abandonat per la Vall de Bianya.

 

Ruc trobat a la Vall de Bianya

Dissabte, al barri de Sant Roc, es va trobar un gat atrapat a una trampa de caçador.

 

Trampa de caçador on va quedar atrapat l’animal

David Serramitjana, president Associació Terra Viva:  Una trampa d’aquestes que feien servir els caçadors a principis o mitjans del segle passat, que consisteix en quan un animal trepitja la trampa aquesta es dispara una palanca. Han trobat un gat atrapat allà amb una cama destrossada. La veritat no entenem com encara puguin existir persones, per dir-ho d’una manera fina, que puguin fer aquestes coses.

Des de l’Associació animen a la ciutadania a que, si durant l’estat d’alarma, s’observa algun animal abandonat o amb signes d’abandonament, s’avisi a les autoritats pertinents.