El festival Sismògraf d’Olot es reformula de cara a la tardor

La crisi del coronavirus ha obligat a replantejar el festival de dansa Sismògraf d’Olot. Programat en un primer moment del 23 al 26 d’abril, per a aquelles dates només es programarà la jornada de professionals, de manera telemàtica, i es miren de reprogramar la majoria de propostes de cares a la tardor.

Sota el lema ‘Res no es crea ni es destrueix. Tot es transforma’, el festival de dansa estratègic de Catalunya s’adapta a les circumstàncies que obliga la crisi del coronavirus.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: El que volem es transformar-lo i transformar-nos a la vegada. Per això el que proposem és mantenir la jornada professional el 24 d’abril que serà tot online. Durant la tardor tindrem roques volcàniques que sortiran disparades i van a parar en aquest cas a altres llocs del calendari i recuperarem moltes de les companyies que hauríem pogut veure durant el Sismògraf.

El festival vol ser responsable amb les companyies i creadors programats, davant el sotrac que la crisi del coronavirus suposa per a la cultura i les arts escèniques. Reprogramarà el màxim de propostes del país entre el setembre i l’octubre, durant les anomenades Rèpliques, espectacles que passen fora de les pròpies dates del festival, Piroclasts, espectacles que es fan en espais fora d’Olot, o com a propostes integrades dins la temporada estable d’arts escèniques d’Olot Cultura del 2021. L’únic que quedarà dins les dates originals serà la jornada dirigida a professionals, que se celebrarà el 24 d’abril de forma telemàtica, amb un apartat d’speed meetings virtuals perquè els programadors que ho vulguin puguin conversar amb les companyies. El que el Sismògraf no ajorna són línies d’ajut destinades al sector de la dansa, que ja ha començat a treballar juntament amb Catalan Arts, la marca d’internacionalització de la Generalitat.