Els metges consideren que encara és aviat per saber si s’ha arribat al pic de la pandèmia

Després de més de 15 dies des de la primera fase de confinament els metges consideren que encara manquen dades per poder concretar si la corba epidèmica ha arribat al seu punt més elevat.

El president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, Josep Vilaplana, ha explicat en una entrevista a Olot Televisió queel confinament total tindrà resultat d’aquí a quinze dies i ara estem recollit el fruit del primer confinament, que va començar el 13 de març”.

Preguntat per la finalització del confinament total, previst i inicialment pel 14 d’abril, i per un retorn a una certa normalitat, Vilaplana és de la opinió que aquell dia “podríem començar a reduir aquest confinament total si les dades hi acompanyen. Les que haurien d’acompanyar és que cada vegada fem més anàlisi i que aquests ens donen dades bones, en el sentit que tenim menys nombre de contagiats, que tenim menys ingressos hospitalaris greus, que podem donar altes o que les UCI no es veuen tant forçades.”

Ara bé, davant la possibilita que la corba epidèmica comenci a disminuir, el president del col·legi de metges creu que “la pressió sobre el sistema sanitari continuarà encara un mes i pico més. I, després d’això, no podem descartar que a la que hi hagi una certa liberalització de la circulació i tornem a tenir contacte, lògicament hi pugui haver-hi contagis i pressió continuada sobre el sistema sanitari que es pot allargar mesos”.