Es reincorpora el primer treballador de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa que va donar positiu per coronavirus

Torna a la feina el primer treballador de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa que va donar positiu per coronavirus. Es tracta d’una persona de la plantilla de la Fundació, que ha passat quinze dies sense els símptomes de coronavirus després que se li detectés, i que ha donat negatiu en un segon test.

Pel que fa a les dades que dona cada dia l’Hospital, en aquests moments hi ha quaranta professionals de la Fundació amb COVID-19, i 44 pacients ingressats a l’Hospital.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot: La primera treballadora de l’hospital que va ser positiva i que va estar 14 dies a casa, se li ha fet el test i ha resultat negativa. Comencem a reincorporar aquells professionals de la fundació que van donar positiu en el seu moment, han estat a casa seguint les recomanacions del servei català i ja podem reincorporar la primera. La segona nota positiva és que avui per segon dia consecutiu hem pogut donar dues altes hospitalàries de pacients que ja han passat la fase de més risc i poden anar a casa, continuar el seu confinament fins que faci 14 dies però que han evolucionat molt favorablement.

A més, s’han donat dues altes més, que seguiran el control a domicili. Així, ja s’ha aconseguit l’alta de sis persones al centre olotí des que va començar la pandèmia.

Malauradament, es comptabilitza una nova mort a l’Hospital. Com els altres, era un pacient d’edat avançada amb patologia prèvia. Pel que fa al pacient de l’UCI olotina, s’ha hagut de traslladar durant la nit al Trueta de Girona.

Avui, segons el Departament de Salut, ja són 136 els positius per coronavirus a la Garrotxa, per 121 negatius. La gran majoria dels casos confirmats es concentren a Olot, ratllant el centenar, seguits a molta distància per Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas, amb 7 positius a cada terme municipal, i les Preses, amb 6.