La Vall d’en Bas celebra el seu primer ple telemàtic i aprova la tramitació de les al·legacions a la variant

El primer ple telemàtic de la història de la Vall d’en Bas es va celebrar amb completa normalitat, sense incidències destacables atès que la situació d’estat d’alarma ha atorgat als càrrecs electes una certa expertesa per a reunions d’aquest tipus.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: La setmana anterior, amb el cap de l’oposició, vam quedar i vam preparar el ple per ser més àgils.

Toni Arimany, portaveu JXCat a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas: Crec que ha estat una molt bona iniciativa.

La sessió plenària va aprovar ahir la tramitació de les al·legacions a la variant de les Preses, amb les alternatives dibuixades per l’enginyeria contractada i l’objectiu de malmetre al mínim el territori. Després que l’informe fos aprovat per unanimitat per la comissió de seguiment, formada per diferents agents del territori, veïns i el grup de l’oposició, ahir es va aprovar l’enviament al Departament de Territori sense vots en contra, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels regidors de Junts per Catalunya.

Toni Arimany, portaveu JXCat a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas: La comissió aquesta de seguiment ha fet molt bona feina. Nosaltres creiem que s’ha estudiat poc la opció Marboleny.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Nosaltres teniem un termini per presentar al·lagació, aquests terminis estan aturats per l’estat d’alarma però portem molt de temps treballant, amb una comissió de seguiment creada.

El ple telemàtic va liquidar l’exercici econòmic del 2019. Des del 2015 s’ha pogut abaixar el deute de l’Ajuntament del 66% a menys del 18%. També es va aprovar la moció en suport el confinament total demanat pel president de la Generalitat; la petició de mantenir les proves d’accés als cicles de grau mitjà a Olot, per facilitar la mobilitat als joves de la vall, i la possibilitat d’inscriure’s als casals d’estiu de manera telemàtica.

Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas: La casualitat ha fet que sigui de rabiosa actualitat, i encara que no sabem com anirà aquest estiu, com a mínim poder facilitar a les famílies que es puguin apuntar des de casa.

El ple va acabar amb agraïment de tots els grups als veïns, serveis sanitaris i totes les persones que aquests dies treballen en els serveis essencials pel seu esforç aquests dies.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Els treballadors socials, els treballadors que encara seguiu treballant i ens permet una certa normalitat dins les circumstàncies.

Toni Arimany, portaveu JXCat a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas: Tots plegats els mitjans d’informació, i sobretot la feina que estan fent des de l’hospital, els món de l’alimentació, el transport, els pagesos, ramaders, agricultors…

Els veïns de la vall podran disposar de la informació relacionada amb el ple en breu. Aquest dimarts el domini del web de l’Ajuntament va quedar suspès. El consistori preveu restablir-lo al llarg d’aquest dimecres.