L’Associació Progat Garrotxa denuncia diversos enverinaments de colònies de gats a la ciutat d’Olot

L’Associació Progat treballa per implementar programes de control de colònies de gats lliures que són alimentades per persones i que, sense una bona gestió, poden ocasionar molèsties als veïns que hi conviuen. Un gat lliure per exemple, és un gat no socialitzat, nascut lliure, un gat extraviat o fugit d’una llar que amb el temps s’ha assilvestrat, o les cries dels gats domèstics nascudes fora de la llar que no han estat domesticades. A la Garrotxa, l’associació hi té presència des del 2016.

Aquests darrers dies, s’ha detectat una onada d’enverinaments a diverses colònies de gats a la capital garrotxina, sobretot pel barri de Sant Pere Màrtir i la zona del voltant del cementiri.

Noemí Amorós, presidenta de l’associació, ha assegurat que hi ha gent que els enverina per evitar les molèsties colònies de gats que s’han generat a la ciutat, vinculades en part als abandonaments massius d’aquests animals, que acaben provocant una superpoblació. Aconseguir un verí per fer-ho no és tan difícil com sembla, de fet, són productes de venda lliure en drogueries.

Noemí Amorós, presidenta Associació Progat Garrotxa: Som molt conscients que qualsevol persona pot anar a una drogueria i comprar un verí, ja sigui per matar cargols o rates i les poden utilitzar per aquestes finalitats o per fer mal als gats del carrer.

Des de l’associació afirmen que es necessita una llei més estricta per als que realitzen aquestes accions.

Noemí Amorós, presidenta Associació Progat Garrotxa: Hem d’aprendre a conviure i justament, com a ésser evolucionat que suposadament som, hauríem de tenir especial atenció en aquests éssers que són més vulnerables que nosaltres i que necessiten una major protecció o si més no, no perjudicar-los causant-los mal o cap patiment.

I per tal d’evitar-les, educació pels més petits a casa i a l’escola i conscienciar a la població  de que quan s’adquireix un animal també s’adquireixen una sèrie de responsabilitats, com ara l’esterilització.