L’Associació Siwei dona 1.400 mascaretes a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

L’Associació Siwei ja fa anys que treballa per a la convivència entre les comunitats xineses i catalanes al nostre país. A Olot per exemple, fa un parell d’anys que se celebra l’any nou xinès. Amb motiu de la crisi del coronavirus, la comunitat xinesa d’Olot i mitjançant el Consorci Social de la Garrotxa, va realitzar una donació de manera totalment desinteressada de 1.400 mascaretes a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Al final un acte de solidaritat al territori d’una comunitat que ha estat greument estigmatitzada durant la pandèmia.

Ja fa prop de 15 dies que es va decretar l’estat d’alarma, i des de llavors no han parat de sorgir mostres de solidaritat, espontànies i desinteressades, entre persones o d’oferiments ciutadans a col·laborar en la gestió de la crisi al país.

L’Associació Siwei d’Intercanvi sociocultural Xina – Catalunya va promoure una donació a la ciutat. Després de veure la situació al seu país d’origen i veure que el coronavirus arribava aquí de manera ràpida, va mobilitzar a tota la comunitat xinesa de la ciutat. Aproximadament el 99% de les famílies d’origen xinès d’Olot van aportar el seu granet de sorra de manera desinteressada a aconseguir prop de 1.000 per a poder comprar material sanitari per a l’hospital d’Olot. Un total de 1.400 mascaretes. Des de l’Associació asseguren que ara és el país asiàtic qui viu amb preocupació la lluita europea contra el coronavirus. De fet, el nostre país ja ha superat en nombre de morts a la Xina.

Nadia Zhang, Associació Siwei: Com que ja estàvem molt pendents de la situació a Xina, ja sabíem com havíem d’afrontar-ho. Aquí la situació era nova i la gent al principi deia que era una grip normal i no prestava atenció. Nosaltres ja sabem que això pot arribar molt lluny, i per molt que a la gent d’aquí els hi repetim…si la gent no ho experimenta en persona no ho creurà, això és el que ha passat aquí.

Zhang comenta que la donació ha estat un acte de responsabilitat, de convivència i de solidaritat.

Nadia Zhang, Associació Siwei: Som d’origen xinès però també portem anys vivim aquí. Nosaltres sentim que això també és casa nostra. No perquè no haguem nascut aquí, el que passa amb la gent no té res a veure amb nosaltres, no és així. Jo crec que això és una idea de societat, de cohesió social. Justament perquè ha passat això, també la gent d’Olot pot veure que la comunitat xinesa, sigui d’Olot o sigui de qualsevol lloc, la gent té la responsabilitat de viure com a ciutadans i no com a immigrants. Aquesta etiqueta s’ha de treure perquè és convivència, no importa d’on vinguis, si vius aquí t’has de sentir com estar a casa, com un ciutadà igual que els altres.

Des de l’origen de la pandèmia, són moltes les actituds racistes que s’han trobat la comunitat xinesa, només pel simple fet que el covid-19 provingui d’aquest país asiàtic.

Deixa un comentari