Maià de Montcal ha de suspendre la Fira de l’Ou a causa de la pandèmia de coronavirus

La crisi del coronavirus afecta a tot arreu. A Maià de Montcal, a hores d’ara, hi ha dos casos confirmats d’aquesta malaltia, però més enllà del confinament el consistori treballa perquè tothom estigui protegit.

Els treballadors municipals estan repartint mascaretes per la gent que no en té i en necessita, i es porten àpats a domicili gràcies a la tasca de l’agutzil del poble.

Joan Gaïnza, Alcalde de Maià de Montcal: “També ajudem als veïns a recollir els medicaments a la farmàcia. Duem a terme moltes accions per reduir al mínim aquesta epidèmia.”

Per tal de garantir que els veïns puguin disposar d’aliments i productes de primera necessitat a casa, es manté oberta la única botiga que hi ha a Maià, on s’hi troben queviures. Segons l’alcalde, els veïns responen positivament a les directrius del confinament: entre ells s’hi troben els menors no acompanyats que viuen en un mas al terme municipal.

Joan Gaïnza, Alcalde de Maià de Montcal: “Estem en contacte telefònic amb ells, i tot està molt correcte. En aquests moments hi ha 19 menors, confinats a la casa.”

Malauradament, el coronavirus ha obligat a cancel·lar un dels esdeveniments més esperats de l’any al poble, com és la Fira de l’Ou.

Joan Gaïnza, Alcalde de Maià de Montcal: “El punt òptim per a fer la fira és el maig. Hem decidit anul·lar-la.”

Pel que fa a la festa del Roser, es viurà enguany de forma diferent: no hi ha previstos actes al carrer, però l’ajuntament ha emplaçat als ciutadans a participar igualment fent dibuixos, carretons o arrossos, elements protagonistes de tres concursos que tenen lloc per aquesta celebració a Maià.