Argelaguer està conscienciat amb el confinament i demana ajuda per Càritas

A Argelaguer, durant aquests dies de confinament, s’ha muntat un repte de manualitats sobre el paper de vàter. És una de les activitats que s’hi fan per passar millor el confinament, que segons l’ajuntament està respectant la gran majoria de la població. Pel consistori, és necessari que els organismes econòmics mundials ajudin als ciutadans a sortir el més aviat possible d’aquesta crisi.

Argelaguer va tenir un dels primers casos coneguts a Catalunya d’un negoci que no va respectar el confinament decretat per les administracions. Segons el consistori, el cas de la carnisseria que deixava entrar a un bar annex és una excepció en un municipi on la gran majoria dels seus veïns respecten escrupolosament les mesures de l’estat d’alarma.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “Hi ha prejudicis per a tota la població en general, i hem de complir amb la nostra obligació d’estar quiets.”

En aquesta situació, el consistori demana als veïns que estiguin tranquils pel pagament de tributs: s’han ajornat els cobraments d’alguns impostos, però consideren que els organismes internacionals han d’ajudar a la recuperació econòmica.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “Ara és el moment perquè a tot el món les entitats financeres i els grans avaladors mundials facin anar la màquina de fer diners, perquè tot pugui tornar a la normalitat.”

A banda d’agrair la tasca dels sanitaris i els professionals essencials, l’alcalde d’Argelaguer també vol reconèixer els serveis socials, i demana que la gent es recordi d’entitats com Càritas, que la crisi està mermant.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “Les està passant magres: tenen un excés de clientela perquè la gent ho està passant malament. A Càritas els hi han baixat molt els recursos, i m’agradaria demanar ajuda per a ells.”

Per tal de passar millor el confinament, el consistori mostra les obres que fan els veïns amb paper higiènic, ja sigui mitjançant el dibuix o les manualitats que es poden fer amb un rotlle.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “Quan s’acabi tot això en farem una exposició i una festassa. Totes les obres demanades és per demostrar a veure què es pot fer amb el tub higiènic.”

El resultat es pot veure a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Argelaguer, i un cop passi el confinament, es faran públiques en un espai municipal.

 

x