El Transport Públic redueix els seus horaris a causa de la pandèmia de COVID-19

Una de les mesures conseqüència de l’actual situació de pandèmia de COVID-19 és la reducció del Transport públic. El Transport Públic d’Olot actualment funciona amb un 50% dels viatges habituals però després del confinament total que va decretar-se el passat cap de setmana, el consistori reduirà a un 30% els viatges.

Una de les restriccions a les que obliga l’estat d’alarma és la reducció de l’oferta de serveis del transport públic amb l’objectiu de restringir al màxim la mobilitat durant aquest període. El transport però, es tracta d’un mitjà essencial i en cap cas pot anul·lar-se per complert.

A la capital garrotxina, el servei de transport públic va reduir-se pràcticament a la meitat. A les línies de bus urbà, el TPO, es van anul·lar diverses expedicions. La línia amb més freqüència, que uneix el barri de Sant Miquel amb el Pla de dalt, va veure reduïdes les seves expedicions passant de 17 diàries a 9, gairebé el 50%.

Amb el confinament total que es va fer efectiu dilluns passat, des del consistori es plantegen rebaixar la freqüència de les expedicions del 50 a a un 30%. A més, a partir del 2 d’abril el TPO passarà a ser gratuït. La mesura s’inicia avui i durarà fins el dijous 9 d’abril, coincidint amb les mesures de confinament decretades pel Govern Central.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El servei continuarà funcionant perquè hi ha gent que necessita, bàsicament per sortir del barri de les Planotes per exemple, on no hi ha cap tipus d’establiment com una farmàcia o un supermercat i necessita accedir al centre de la ciutat.

Des de l’empresa que realitza el servei demana als usuaris que accedeixin per la porta central o de darrera i indiquin la destinació al conductor/a.

Pel que fa a les línies del bus interurbà, aquell que connecta la capital garrotxina amb altres ciutats, també ha hagut de disminuir temporalment la seva operativa, suprimint de mitjana 3 serveis a cada línia. A més, les línies Olot – Barcelona per Amer, Banyoles i Bracons, s’han anul·lat durant el cap de setmana i festius, així com la línia Camprodon – Barcelona i Ripoll – Vic.

Pep Berga, alcalde d’Olot: L’estació continua oberta entre setmana, de dilluns a divendres. El cap de setmana estarà tancada. Els viatges també s’han reduït moltíssim. La gent que necessita utilitzar-los que revisi bé els horaris però entenem que estem en un moment de confinament i que per tant són poquíssimes les activitats que recull aquest decret que podem fer durant el confinament que demanin el desplaçament d’una ciutat a una altra.

Tots els horaris i modificacions, es poden trobar al web de l’empresa de transports Teisa, actualitzats periòdicament, on s’anuncien les afectacions i canvis d’última hora.