Els cossos d’emergències i seguretat de la Garrotxa s’uneixen per dedicar un sonor reconeixement als sanitaris

Aquest dimecres a les 8 del vespre el reconeixement als sanitaris de la Garrotxa ha estat especial. Diverses dotacions dels diferents cossos d’emergències i seguretat de la Garrotxa han marxat en fila fins a l’entrada del servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per dedicar als sanitaris que hi treballaven un sonor aplaudiment.

Seguidament, les dotacions han continuat en caravana fins a parar davant les finestres de les diferents unitats del centre hospitalari i han fet sonar les sirenes per agrair l’esforç dels sanitaris en aquests dies difícils. El d’aquest dimecres ha estat probablement el reconeixement més coordinat d’una sèrie d’accions diàries encaminades a donar suport als professionals que donen el millor d’ells mateixos, no sempre amb recompensa.

Cesc Borrell, cap del Parc de Bombers d’Olot: Què puc dir. Només cal veure les notícies, els diaris… el col·lectiu sanitari s’està guanyant el cel. Estan donant molt de la seva part, fent guàrdies interminables. Porten darrere un esforç, un tancament… no només físic sinó psicològic, i penso que són els protagonistes, als que hem de donar suport, a qui hem d’animar. Si amb això que hem fet avui aconseguim carregar unes hores més les seves piles ja està justificat. Ho hem fet de grat, ho tornaríem a fer i ho farem les vegades que calgui perquè s’ho mereixen.

Antoni Viñas, metge adjunt d’urgències de l’Hospital d’Olot: La veritat és que ens ha sorprès, és una sorpresa sempre agradable perquè fa que tinguis la sensació que tots plegats treballem pel mateix. En certa manera, no només nosaltres ens podem sentir acompanyats sinó que penso que l’agraïment és també en l’altre sentit. Nosaltres també agraïm tot l’esforç que fan ells perquè tots plegats ens en puguem sortit de tot.

Dani Dorca, tècnic d’emergències sanitàries: Aquesta mena de gestos donen força a seguir treballant. L’agraïment que vénen a fer els cossos de seguretat als que treballem en l’àmbit de la sanitat és totalment recíproc, perquè ells també estan treballant de valent, estan molt exposats com, de fet, tothom que està fent serveis essencials aquests dies, com els mitjans de comunicació.

Tot i que els professionals de l’Hospital d’Olot treballen en un complex allunyat dels habitatges, sempre tindran qui s’acosti a aplaudir-los a les 8 del vespre fins que finalitzi la crisi sanitària del nou coronavirus.