La Garrotxa té més afectació per coronavirus que altres comarques gironines

Des del cap de setmana, el Departament de Salut va posar en marxa una eina per conèixer millor l’afectació que està provocant el coronavirus al territori. Malgrat això, des de dimecres limita conèixer els casos confirmats que hi ha a cada municipi, i ara només es poden consultar per àrea bàsica de salut. L’eina també mostra les informacions que els hi han arribat a través de l’aplicació StopCovid19, que ha rebut prop de 6.000 aportacions de garrotxins.

Una de les eines que el Departament de Salut ha posat a disposició de la ciutadania per conèixer l’afectació del Covid19 és la de l’Agència de Qualitat d’Avaluació Sanitàries de Catalunya, AQUAS, que facilita diàriament informació numèrica i descriptiva sobre l’evolució de la pandèmia al territori català. Així, es pot conèixer quin és el número de casos positius confirmats a la Garrotxa a través de les àrees bàsiques de Salut, que són les de Besalú, Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas, l’Hospital d’Olot i el dispensari del passeig de Barcelona, sense tenir en compte Mieres i Sant Aniol de Finestres que depenen d’altres àrees.

En l’última actualització hi havia 136 positius confirmats, però des d’aquest dimecres no es pot saber l’evolució municipi a municipi, perquè la Generalitat ha tret aquesta opció de consulta. Una altra de les eines que es pot veure és la de l’ús que es fa de l’aplicació mòbil StopCovid19, on l’usuari pot explicar quins símptomes pateix per fer un seguiment més detallat de la seva evolució i les persones amb qui pot haver estat en contacte en cas que sigui un possible malalt de coronavirus. Segons el web, a la Garrotxa hi hauria unes 6.000 persones que haurien reportat el seu estat de salut. Segons les dades, actualment hi ha 1225 casos positius de coronavirus a tota la Regió Sanitària de Girona, dels poc més de 3000 que s’han dut a terme. Segons aquestes dades, l’evolució del COVID19 a la Garrotxa és pitjor que al seu entorn: la població de la comarca representa al voltant d’un 7’5% dels habitants de la regió, mentre que el nombre de positius són superiors a l’11% del total de l’àrea sanitària gironina.

Deixa un comentari