Lluís Guinó defensa un gran pacte al Parlament per aprovar els pressupostos del 2020 modificats

Segons el batlle de Besalú i diputat al Parlament per Junts per Catalunya, l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de 2020 no és vital per prendre mesures urgents per fer front a la COVID-19, però sí que ho serà el segon semestre de l’any.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú i diputat: En el segon semestre, en el moment en què el cicle econòmic apunti cap a una millora, i les empreses que d’alguna manera hauran tingut ajuda, després aquests pressupostos modificats atenent a la situació, s’han d’aprovar i s’ha de fer un clam a tots els grups parlamentaris perquè sigui així ateses les circumstàncies.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ajornat aquesta setmana per tercera vegada el judici als membres de la mesa del Parlament per l’1 d’octubre. Entre ells hi ha Guinó, que s’ha mostrat convençut que la sessió només es posposarà uns mesos.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú i diputat: No crec que sigui més tard de l’estiu, el que passa és que ja és conegut que atès que no estem d’acord que hi hagués desobediència en aquell moment i tenim defensa, després que surti la sentència, a diferència de la presidenta del Parlament, tindrem dret a segona instància.

Guinó, que podria quedar inhabilitat per exercir càrrecs públics durant un any i vuit mesos, ha assegurat que es tracta d’un procés judicial senzill però amb una gran transcendència perquè suposa l’inici de la politització de la justícia a Catalunya.

Deixa un comentari