La crisi del coronavirus fa baixar gairebé un 50% les vendes de Tortells de Rams per diumenge

Aquest any no hi haurà diumenge de rams, tampoc la benedicció de les palmes i palmons. Com tota tradició catalana, aquesta celebració s’acaba amb un bon postre dolç, en aquest cas un tortell. Enguany però serà una Pasqua ben atípica, amb un nivell de vendes molt més baix que en diades passades perquè l’estat d’alarma i el confinament impedeix que es puguin fer celebracions, tampoc en família.

A causa de la crisi del coronavirus, els encàrrecs a dia d’avui han caigut gairebé un 50%.

Jaume Coma, Forn Jaume: Els altres anys estàvem més o menys un 120 o 130 encàrrecs només pel dia de Rams i cada persona portava 1 o 2 tortells.

Pel que fa a les mesures de seguretat, el departament de sanitat obliga a tots els establiments a dur guants i mascaretes, així com la desinfecció constant de tots els utensilis que s’utilitzen. És per això que des de Forn Jaume animen a la gent a comprar tortells amb tota seguretat.

Jaume Coma, Forn Jaume: Crec que no s’ha de perdre per aquest tema, no ens ha d’afectar. Podem fer-ho, amb un volum més petit ,amb una festa més petita que altres anys. Jo crec que s’ha de celebrar i es pot fer sense cap problema.

Per encarregar els tortells es pot fer per telèfon fins al mateix dia de Rams. Des de Forn Jaume pensen que enguany la venda serà d’impuls i afirmen que hi haurà tortells per tothom qui vulgui celebrar aquesta festa tradicional, tant típica a la capital garrotxina.

x