El govern espanyol prorroga l’estat d’alarma dues setmanes més

El govern espanyol ha decidit prorrogar l’estat d’alarma 15 dies més. Així ho ha anunciat el president Pedro Sánchez en una comparaeixença aquest dissabte al migdia i després de consultar al comitè científic, que analitza totes les dades i models estadístics que calculen com pot evolucionar la pandèmia. Així doncs, el confinament de la població s’allargarà fins al 26 d’abril. Aquest nou allargament haurà de ser aprovat pel Consell de Ministres que celebrarà una nova reunió dimarts.

Sánchez ha assegurat que les dades els permeten afirmar que “en els pròxims dies es doblegarà la corba i es deixarà enrere el pic”. El president del govern espanyol també ha assegurat que el govern està treballant en un retorn progressiu a la normalitat.

Espanya ja suma prop de 12.000 morts i més de 125.000 infectats.