Administracions i empreses s’adapten a l’allargament de l’estat d’alarma

La xarxa de comunicació entre sanitat, serveis socials i altres matèries com Medi Ambient a la Garrotxa està solucionant les necessitats puntuals que es produeixen en el context d’estat d’alarma.

El Consell Comarcal creu que la fórmula s’ha de mantenir durant l’allargament de les mesures excepcionals.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: Les mesures que haurem d’anar prenent és saber primer tota la magnitud que haurà tingut tot això i a veure quan s’aixequi l’estat d’alarma és a partir d’aquí que haurem de prendre decisions i decidir des dels ajuntaments la manera d’ajudar als nostres veïns.

El perllongament de l’estat d’alarma significa l’allargament de la paràlisi econòmica fora de l’àmbit agroalimentari i sanitari.

Òscar Rodríguez, president Cercle EURAM Garrotxa: El que reiterem novament és la necessitat de que les mesures governamental injectin liquiditat de manera ràpid i fàcil a tots els sectors.

L’Associació de Comerciants d’Olot creu que la fi de l’estat d’alarma haurà d’anar acompanyat d’alguna campanya específica , i s’encomanen a la sensibilitat dels consumidors pels productes de proximitat.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: Veure l’estat de la gent, quina percepció te la gent del comerç quan tornem a reiniciar-nos. Espero que sigui bona però hem de fer aquest començament i fer alguna campanya per poder fer el màxim de difusió que sigui possible.

L’Ajuntament d’Olot ja sap que el 20% del seu superhàbit, reservat inicialment a inversió, podrà destinar-lo a serveis socials, però vol saber què passarà amb l’altre 80%.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Si no podem fer-ho amb aquests recursos que tenim estalviats hauríem d’agafar altres recursos que després ens farien prescindir de serveis que nosaltres considerem bàsics i més en moments com aquests. Estic parlant d’escoles bressol, de polítiques d’ocupació, de seguretat, etc.

En aquests moments, l’administració treballa perquè els recursos educatius online arribin a tots els alumnes. Està identificant les famílies mancades del servei i treballa per proporcionar wifi al màxim nombre de llars.

Mariona Camps, regidora Educació Aj.Olot: Estem identificant quins són els alumnes que estan en aquesa situació, com estan distribuïts, qui són, etc. I estem buscant la manera de donar-los cobertura wifi.

A nivell comarcal, aquest matí alguns centres s’han posat en contacte amb l’administració comarcal per informar que posen a disposició els seus ordinadors per a aquelles famílies que ho necessitin.

Gemma Canalias, consellera comarcal d’Educació: Es poden utilitzar centres d’alguns centres educatius per facilitar a aquests nens i nenes que no disposen d’ordinador a casa seva.

Des del Consell Comarcal, es remarca que els tutors han de tenir un paper fonamental en el seguiment i avaluació dels ensenyaments adquirits, i les famílies, un altre paper determinant perquè els alumnes entenguin i s’adaptin a la nova situació.

 

Deixa un comentari