El triatleta olotí Nan Oliveras avisa que es necessitaran fer plans físics per recuperar la forma després del confinament

En època de confinament, els esportistes intenten adaptar-se com poden a les limitacions que tenen per a poder entrenar. És el cas del triatleta Nan Oliveras, que supleix les hores a la carretera, la piscina i les pistes d’atletisme per altres solucions més casolanes.

Un rodet, unes gomes i una cinta per tal de seguir fent esport: són les tres solucions que ha hagut d’adoptar el triatleta olotí Nan Oliveras per intentar que el confinament no acabi afectant la seva preparació física. Per a algú que viu del món de l’esport, la crisi del coronavirus afecta la seva rutina en dos aspectes: per una banda, no poden optar als premis econòmics de les competicions; però el més important és l’afectació del rendiment esportiu: Oliveras creu que la gran majoria hauran de fer una nova pretemporada, i que en poques setmanes d’inactivitat es poden perdre anys de preparació. Per això, cal trobar alternatives per mantenir-se en forma.

Nan Oliveras, triatleta: “Ens ha costat bastant que de cop i volta no puguem sortir. Nosaltres, a més, necessitem fer distàncies llargues, però ho intentem resoldre fent servir gomes que imitin les braçades de natació, els rodets ciclistes per seguir sobre la bicicleta i la cinta per córrer i evitar que el dany sigui major.”

D’altra banda, el Campus Nan Oliveras, que tindrà lloc del 22 al 26 de juliol a Olot, de moment es manté perquè es preveu que el confinament haurà acabat per aquelles dates.

Nan Oliveras, triatleta: “En dos dies havíem omplert les places que teníem, però ara no sabem ben bé si ho podrem fer o no. Però tenim esperances en que sí, que podrem tirar el campus endavant.”

Una altra problemàtica que pot tenir la crisi epidèmica pels esportistes és la caiguda dels patrocinis. De moment, Nan Oliveras manté la totalitat dels espònsors que l’ajuden en la seva carrera esportiva.

Deixa un comentari