La Diputació de Girona aporta 5,5 milions d’euros al pagament de les escoles bressol del curs 2018/2019

El president de la Diputació de Girona ha confirmat que l’ens provincial ha aprovat un nou expedient de crèdit extraordinari que destinarà sobretot a dues finalitats: per una banda a pal·liar els efectes del temporal Glòria, que molts municipis encara arrosseguen, i per l’altra ja ha informat que ha s’ha  realitzat el pagament, aquesta mateixa setmana, de les escoles bressol del curs 2018-2019.

Miquel Noguer, president Diputació de Girona: Nosaltres hem fet aquesta mateixa setmana, dos temes que teníem compromisos. Un era el pagament de les escoles bressol que no havien cobrat els ajuntaments del curs 18/19 que la Generalitat no hi podia fer front. Nosaltres hi hem ficat uns 5 milions d’euros per fer-hi front.

A falta de la tramitació per part de l’Ajuntament d’Olot, la diputació li pot donar fins a 180 mil euros.

Mariona Camps, regidora educació Aj.Olot: Són uns diners del curs 2018/2019 que se’ns devien i que per tant l’ajuntament havia anat avançant i ara se’ns paguen.

Per altra banda, tots els ajuntaments de les comarques de Girona han endarrerit els impostos i taxes municipals fins l’estiu. Ara bé, aquests moratòria perjudicarà les arques municipis i, per tant, la liquiditat dels consistoris, que han d’abonar igualment les nòmines dels seus treballadors i les despeses corrents. Davant d’això, Noguer ha afirmat que la situació de les administracions locals és excepcional, amb molt pocs casos d’ajuntaments amb deficiències econòmiques.

En aquesta línia el president de la Diputació ha concretat que la setmana vinent aprovaran diferents iniciatives, com ara que els més d’un centenar ajuntaments de la demarcació que utilitzen el Xaloc per la gestió dels tributs, se’ls farà bestretes per tal d’alleugerir la seva situació econòmica durant aquests mesos.

Miquel Noguer, president Diputació de Girona: Als Ajuntaments que se’ls hi fa la cobrança, per part de l’organisme Xaloc, que són 150 ajuntaments de la demarcació. Com que la cobrança s’enredereix, la diputació farà bestretes que els puguin arribar a alleugerir en aquests mesos. Quan no hi hagi la cobrança, l’organisme Xaloc tornarà a la diputació aquests diners que la diputació ha avançat.

 

 

x