L’Ajuntament de Beuda atén a la població de risc casa per casa

A Beuda encara no hi ha arribat la COVID-19, i el seu alcalde assegura que ser un municipi disseminat els ha beneficiat, perquè els veïns ja estan habituats a viure aïllats. Tot i així, aquests dies, l’equip de govern es desplaça casa per casa per atendre la població de risc i facilitar-los des de mascaretes fins a productes bàsics.

Viure en cases més o menys aïllades s’ha convertit en una avantatge en municipis com Beuda, integrats per nuclis disseminats. És una de les poques poblacions garrotxines on encara no s’ha detectat cap cas de COVID-19.

Bernat Sanz, Alcalde de Beuda: La desavantatge que ha suposat tota la vida a Beuda ser un municipi disseminat, en aquest cas ens beneficia. Estem acostumats a la dispersió, a ser autosuficient, a comprar un cop a la setmana i estar casi en aïllament. La gent ha continuat fent la seva vida.

Com ja feien fins ara, els beudanencs es desplacen als comerços de Besalú, Olot, o Cabanelles i Lladó, a l’Alt Empordà, per comprar productes bàsics. Durant aquestes setmanes, però, l’alcalde i els regidors s’han organitzat per atendre les necessitats dels veïns de més edat.

Bernat Sanz, Alcalde de Beuda: Tenim telèfon de contacte amb els regidors, ens hem distribuït els quatre nuclis i ens movem. Hi ha l’agutzil, pel tema d’aigua, i estem sota mínims. Els regidors resten a casa i fem trucades, ens hem distribuït les trucades dels veïns i els truquem cada dia.

El consistori també ha repartit mascaretes a tota la població de risc, els comerços i el personal de l’ajuntament.

 

x