L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa comptabilitza 21 defuncions i 21 altes des de l’inici de la pandèmia

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha confirmat aquest diumenge a la tarda dues defuncions més per COVID-19 al centre hospitalari, totes dues persones d’edat avançada i amb patologies prèvies. Amb aquestes ja són 21 les defuncions que s’han produït a l’hospital olotí des de l’inici de la pandèmia.

Entre els professionals de la fundació, de moment no hi ha cap positiu confirmat ja que no s’han rebut els resultats de les proves realitzades en les últimes 24 hores. Se sumen doncs els 58 que l’hospital olotí confirmava ahir a la tarda.

A l’Hospital d’Olot ja són 59 les persones que han estat ingressades a causa de la malaltia, 5 en les últimes 24 hores.

Els dos pacients que ahir hi havia a la UCI han pogut ser traslladats a l’hospital Josep Trueta de Girona i a la Clínica Diagonal de Barcelona.

En les últimes hores hi hagut una nova alta a domicili, el pacient seguirà el control via atenció primària i se suma a les 20 de dies anteriors.

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va activar, a l’inici de la pandèmia, una aplicació mòbil ‘StopCovid19Cat’. Cada usuari pot inserir el seu estat de salut, controlar l’evolució dels símptomes i rebre les indicacions i els consells a seguir en cada situació. L’usuari insereix si te símptomes com ara tos persistent, mal de cap o febre i el sistema sanitari fa la vigilància del  cas a partir de les dades enviades per l’aplicació i, si és necessari, activarà els serveis del centre d’atenció primària o els serveis d’emergències mèdiques. A més, l’aplicació serveix per poder dur a terme el control epidemiològic de la pandèmia al territori.  A través d’aquest mapa es pot veure la quantitat d’informes amb símptomes greus, lleus i sense símptomes arreu del territori. A la Garrotxa per exemple aproximadament 4.500 persones han utilitzat aquesta aplicació.