Sant Joan les Fonts contacta periòdicament amb els veïns majors de 70 anys per interessar-se pel seu estat de salut i necessitats

A Sant Joan les Fonts, les persones majors de 65 anys suposen gairebé el 24% de la població total, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya.

Durant la crisi del coronavirus, l’equip de govern ha volgut tenir en compte a aquest grup de la població, especialment els que es troben en la setantena, i hi contacten de forma periòdica.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: “Truquem a persones vulnerables de més de 70 anys, una per una, per saber si necessiten qualsevol cosa. També el podem atendre si truquen a l’Ajuntament.”

Així mateix, el consistori ha trucat a les entitats, els establiments turístics i als comerços, per veure quines necessitats tenien. En aquest darrer cas, s’han entregat una vintena de pantalles de protecció a tots els que romanen oberts al públic i ho haguessin sol·licitat, gràcies al treball de Voluntaris3DGarrotxa. Pel que fa al personal de l’Ajuntament, la majoria treballa de forma telemàtica, malgrat que s’han mantingut les reunions de la junta de govern de forma presencial garantint les mesures de seguretat dels seus integrants. A la brigada, s’han establert torns per fer tasques necessàries.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: “Els serveis bàsics els fem alternant el personal, com per exemple la brigada, que desinfecta manetes de comerços i tapes de contenidors.”

Pel que fa als tributs, el consistori ha ajornat el pagament de l’impost de vehicles, fins el proper mes d’octubre. D’altra banda, hi ha la possibilitat de fraccionar altres pagaments com les deixalles.