La Fundació per la Creativació busca 100.000 idees per lluitar contra la COVID-19

La Fundació per a la Creativació, presidida per l’empresari garrotxí Josep Lagares, llança un repte als joves: busca 100.000 idees per lluitar contra el coronavirus. Hi ha temps fins el 27 d’abril per presentar les idees, la fundació escollirà els millors projectes i cercarà finançament per portar-los a terme.

El director de la fundació, Miquel Àngel Oliva, ha explicat a Olot Televisió que “partim que hi ha 1.500.000 estudiants que estan confinants a casa des del dia 13 de març i que d’entre tots aquests poden sortir un munt d’idees“.

Les idees es poden centrar en quatre àmbits: millorar la prevenció i la salut, oferir ajuda i suport als més vulnerables, combinar confinament i activitat i impulsar des d’ara el ‘dia després’.

El repte, doncs, és que joves estudiants de secundària, batxillerat, cicles formatius i graus universitaris pensin les seves idees i s’inscriguin al web que s’ha creat per aquest challenge. S’hi pot participar de manera individual o en equip i amb un docent del seu centre que dinamitzi el procés per elaborar les propostes.

Les propostes es poden presentar fins el dia 27 d’abril. Un cop s’hagin rebut els projectes se seleccionaran les millors per donar-les a conèixer i buscar els recursos necessaris per poder-les desenvolupar. A més es donaran premis tecnològics a les idees seleccionades. La fundació deixa clar que no es busquen solucions famarcològiques per tractar el virus sinó idees per lluitar contra la malaltia.