La residència El Mirador del Puigsacalm participarà en un assaig clínic contra la COVID-19

 • A la residència ‘El Mirador del Puigsacalm’ hi conviuen prop d’una cinquantena de persones, entre usuaris i treballadors. El passat dijous es va confirmar el seu primer cas de coronavirus, i es va fer el corresponent report diari del centre.

  Al veure la situació de la residència, l’equip d’investigadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, on en forma part Oriol Mitjà, va creure convenient incloure’l en l’assaig clínic que duen a terme per prevenir nous contagis.

  Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas: “L’equip de Can Ruti amb l’Oriol Mitjà van veure que hi havia un cas amb persones sanes al voltant. Era un dels criteris que necessitaven per tirar endavant l’estudi.”

  Es preveu que es puguin tenir resultats d’aquest assaig en dues setmanes, i hi participaran un quart de les persones vinculades amb el dia a dia del centre geriàtric. Més enllà d’aquest fet, des de la residència i el municipi s’insisteix en la importància de fer proves de manera urgent a tots els usuaris i personal dels equipaments per a gent gran.

  Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas: “Penso que seria una prioritat per a totes les residències del país, i ajudaria als professionals a actuar millor i de forma més acotada. Esperem tenir notícies aquesta setmana del Departament i la Diputació, que entenem que hi estan treballant.”

  Actualment, a la residència El Mirador del Puigsacalm hi hauria tres casos confirmats de coronavirus. Segons el centre, però, la situació està “controlada”.

x