Les Preses envia mascaretes a domicili als veïns que viuen sols i habilita dos telèfons d’atenció als més vulnerables

Per evitar desplaçaments a la gent gran o amb discapacitat del poble, l’Ajuntament de les Preses ha posat a disposició dels veïns els telèfons dels treballadors de la brigada, l’agutzil i la farmàcia del poble, per fer-los arribar medicaments, productes de primera necessitat o acompanyar-los al banc.

Dels més de 1.700 habitants del municipi, una setantena són majors de 65 anys que viuen sols, un col·lectiu vulnerable en el qual el consistori ha posat el focus des de l’inici de la pandèmia.

Pere Vila, Alcalde de les Preses: El primer que hem fet ha set seleccionar els veïns que ens consta que viuen sols i a aquests els hi hem fet arribar dues mascaretes al seu domicili, amb instruccions de com utilitzar-les.

Les mascaretes també s’han entregat als comerços del poble que es mantenen obert i progressivament s’enviaran a la resta de gent gran.

Pere Vila, Alcalde de les Preses: A totes les botigues que el Decret Llei els autoritzava a estar obertes, fer-los arribar un joc de mascaretes. Si no recordo malament són vuit establiments que estan oberts. 

Finalment, a nivell econòmic, el consistori ja ha decretat les primeres mesures de suport, com ara suspendre el cobrament de cànons i preus públics per l’ús d’espais municipals o allargar el calendari fiscal pel cobrament de l’impost de vehicles.

x