L’Associació Integra blinda la residència Vorariu i adapta els seus serveis a la COVID-19

La rutina de desenes de nens i joves amb discapacitat intel·lectual de la Garrotxa s’ha trencat sobtadament amb motiu de la Covid-19. L’escola Joan XXIII està tancada, i els serveis d’atenció precoç, lleure i taller ocupacional que ofereix Integra han aturat l’atenció directa.

Actualment, només continua activa la residència Vora Riu, amb 19 usuaris majors de 18 anys amb diversitat funcional. Per ara cap d’ells ha presentat símptomes del nou coronavirus, tot i que són un col·lectiu molt vulnerable al virus.

Marta Tombas, directora residència VoraRiu: El que hem fet és blindar pràcticament la residència, restringir les entrades externes, fer grups molt reduïts per reduir el risc de contrari i de fet canviar totalment la vida del que era fins ara el nostre dia a dia.

 La tecnologia torna a ser, en aquest cas, una gran aliada per mantenir el contacte diari entre usuaris i les seves famílies i també entre aquestes i els professionals de cada servei, que els donen suport telemàtic.

Núria Fité, gerent residència VoraRiu: Des de l’escola, a banda de fer el seguiment per videoconferència amb les famílies i els alumnes es fan altres treballs de coordinació específics per aquells casos complexos que necessiten d’un treball amb xarxa i en altres àmbits professionals amb els quals tenim contacte.

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç d’Integra, el CEDIAP, ha creat un compte d’Instagram que recull consells i idees per a les famílies, amb l’objectiu d’estimular i donar suport als infants amb discapacitat mentre duri la crisi sanitària.