Desinfecten els espais més concorreguts d’Olot per prevenir el coronavirus

Ja fa dies que els municipis garrotxins estan desinfectant els espais més concorreguts per prevenir nous contagis de coronavirus amb solucions aquoses. A Olot, el treball ho fa una empresa especialitzada que controla els punts escollits i el seu entorn.

Aquestes són les tasques de desinfecció de la Plaça Mercat d’Olot. Ho fa una empresa especialitzada, amb una solució aquosa i química destinada a eliminar els rastres vírics que hi poden haver a l’entorn dels punts més concorreguts de la ciutat. L’actuació s’ha concretat en espais com les residències i el seu entorn, equipaments sanitaris com l’Hospital o el dispensari, les parades de transport públic o les tapes dels contenidors d’escombraries.

Aniol Sellabona, regidor Serveis Urbans Aj.Olot: El que anem fent és passar per tota la ciutat a desinfectar els punts de contenidors, perquè és un punt  on la gent obra els contenidors i per tant va bé que els anem desinfectant i netejant més sovint. També el que anem fent és programant algunes actuacions per desinfectar algun altre mobiliari urbà que és el que ens va recomanar el departament de Salut.

D’altra banda, Olot també ha posat cartells a la vuitantena de fonts de la ciutat recomanant no beure aigua d’aquests punts, amb la intenció de prevenir nous contagis de coronavirus.

Aniol Sellabona, regidor Serveis Urbans Aj.Olot: “No és un problema de la qualitat de l’aigua: es tracta més d’evitar tocar els polsadors o el sortidor de la font, que podrien esdevenir punts de contagi.”

Les tasques de desinfecció i les alertes sobre les fonts públiques també es duen a terme a tots els altres municipis de la Garrotxa.

 

x