El veïnatge pren importància en pobles petits com Sant Aniol de Finestres

Fins aquest dimecres a Sant Aniol de Finestres, depenent de l’Àrea Bàsica de Sant Gregori , no s’ ha identificat cap cas del nou coronavirus.

Per la seva situació, a l’extrem sud-oest de la Garrotxa i a tocar del Gironès, el municipi està en contacte amb els pobles veïns i la Mancomunitat de la Vall del Llémena, però rep el suport del Consell Comarcal, per exemple, per proporcionar mascaretes a la població.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: Estic connectat permanentment al grup d’emergències del Consell Comarcal de la Garrotxa. Tots els serveis ens venen de la Garrotxa, altra cosa és que ens ajudem amb els pobles veïns.

Sant Aniol és un dels municipis garrotxins amb una densitat de població més baixa. En una superfície que supera els 47 km2, hi viuen unes 340 persones, moltes d’elles gent gran. Aquests dies, el veïnatge ha esdevingut la clau per cobrir totes les necessitats.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: Això per nosaltres és fàcil perquè som com una comunitat de veïns, ens coneixem tots i ens ajudem els uns dels altres. Mirem que els avis no hagin de sortir per res, se’ls hi fa la compra, se’ls ajuda en tot el que cal.

A la botiga del poble, que funciona per concessió municipal els veïns de Sant Aniol, Esteve de Llémena i La Barroca poden adquirir els productes bàsics sense sortir del municipi.

 

Deixa un comentari