La crisi del coronavirus fa baixar les vendes i pujar el preu del peix i el marisc

El sector de la pesca, com molts altres sectors, també s’ha vist afectat per la crisi del coronavirus. La COVID-19 té pràcticament aturada la flota catalana. Les peixateries d’arreu del territori han vist com la venda en aquests dies de confinament s’ha vist reduïda considerablement.

Peixos Miquel, una de les peixateries de la plaça mercat, han vist com es reduïen les ventes. Per pal·liar-ho, com altres establiments, també han començat a vendre a domicili, una solució pels que no poden sortir de casa en aquests dies d’alerta sanitària. Ho fan a través de la plaça mercat i també a nivell individual sense cap cost afegit.

Pol Bueno, Peixos Miquel: S’ha notat uqe hi ha hagut una baixada de la gent sobretot, el que és la plaça mercat ha baixat un 50% ben bo. Però bé, hem buscat el sistema diferent de muntar-ho.

Des de Peixos Miquel afirmen que, de moment, a ells no els hi és difícil trobar peix però sí que al haver-hi menys quantitat, el preu automàticament puja una mica.

Pol Bueno, Peixos Miquel: A nivell de gènere de moment tenim encara la tranquil·litat, hi ha molt gènere. Sí que es cert que hi ha moltes barques que han deixat de pescar. De moment en tenim molt i no ens costa de trobar. Pel que fa al preu, evidentment en tot el mercat si hi ha menys gènere ha pujat una mica.

Pel que fa a la pesca salada, en aquests dies de quaresma on és molt típic menjar bacallà, han vist reduïdes les seves ventes pràcticament a la meitat. Convertint setmanes de vendes frenètiques en una setmana qualsevol de l’any. Bacallaneria Mercè, assegura que de moment tampoc tenen problemes per aconseguir peix però sí que no en reben cada dia.

Pel que fa a Peixos Plaça, l’altra peixateria del mercat d’Olot, ha decidit tancar la parada temporalment fins, almenys 15 dies.