L’assaig clínic a la residència de la Vall d’en Bas consisteix en un profilàctic basat en la hidroxicloroquina

L’assaig clínic que l’Hospital Germans Trias i Pujol està realitzant a la residència El Mirador del Puigsacalm de la Vall d’en Bas per provar de tallar la transmissió del contagi de coronavirus es fonamenta en un tractament basat en la hidroxicloriquina, una molècula coneguda fa 200 anys, procedent de la quinina, que s’havia fet servir contra la malària. És un tractament profilàctic que, sobretot, pot preservar contra el coronavirus. De moment, s’ha aplicat en dos dels tres residents positius que hi ha al centre, que s’han de prendre certes dosis exactes durant set dies.

Paral·lelament, s’han fet testos a 10 residents sans, amb l’objectiu de fer-los seguiment i estudiar si també poden ser candidats a prendre el tractament profilàctic. Per al centre, participar de l’assaig clínic és un motiu d’esperança per al futur del tractament contra el nou coronavirus.

Roser Caparrós, directora El Mirador del Puigsacalm: Primer va informar a les famílies i vam dir endavant. Potser no és per aquest present immediat, però potser sí que formar part d’aquesta proposta pionera serà per un futur i per tenir més coneixements.

La residència de la Vall d’en Bas, que compta actualment amb 37 pacients, preserva els usuaris del coronavirus des del primer dia. D’entrada, va confinar-los a tots en habitacions. Posteriorment, n’ha fet grups amb diferents graus de mobilitat permesa depenent del seu estat i dels símptomes. Aquest dimecres, l’empresa ECADE hi realitza treballs de desinfecció.

Roser Caparrós, directora El Mirador del Puigsacalm: Penseu que ells no han pogut decidir amb qui o on faran el seu confinament. Penseu que no poden veure a les seves famílies. També ens hem trobat a persones que han estat ingressades a l’hospital per una altra motiu, però després tenen que retornar a la residència i ens veiem amb la obligació de fer un aïllament.

La directora del centre agraeix la feina dels professionals i de persones que de manera anònima i altruista estan ajudant aquests dies la residència.

Roser Caparrós, directora El Mirador del Puigsacalm: Això també crec que serà un punt fort per acabar d’ajudar-nos a recuperar el nostre dia a dia.

Deixa un comentari