L’Hotel Riu Fluvià d’Olot acull cinc professionals de l’Hospital d’Olot que s’han aïllat per prevenció

L’Hotel Riu Fluvià d’Olot comença a acollir professionals de l’Hospital d’Olot que es volen aïllar de la seva família.
En aquests moments hi ha cinc membres del personal de l’Hospital que han pres aquesta decisió perquè conviuen amb familiars considerats de risc o perquè tenen membres afectats de COVID-19.

Des de feia dies, alguns dels professionals sanitaris de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa anaven als hotels de la ciutat habilitats per descansar, però des de divendres cinc d’ells hi viuen aïllats de les seves famílies a l’Hotel Riu Fluvià.
El personal que ha pres aquesta decisió ho ha fet perquè gent del seu entorn més pròxim està afectat per coronavirus, o també perquè conviuen amb familiars considerats de risc, a més dels que viuen lluny del seu lloc de treball.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital Olot i comarcal de la Garrotxa: “El Departament de Salut ens feia arribar dues opcions, una era tenir preparats els’hotels salut’per tractar pacients que estiguessin en fase de convalescència i no poguessin anar al seu domicili. Nosaltres hem descartat aquesta possibilitat d’entrada perquè veiem que el nombre de pacients ingressats es manté estable o fins i tot a la baixa podem assumir els ingressos. L’altra opció era destinar aquests hotels a professionals de la salut. “

Ara per ara, hi ha 63 professionals que han donat positiu per COVID-19, un d’ells assabentat en les darreres 24 hores.
D’altra banda, hi ha 55 pacients ingressats amb la malaltia, i un d’ells a l’UCI pendent del seu trasllat al Trueta de Girona. Malauradament, hi ha hagut una nova mort aquest dimarts al matí, i ja en són 23 que ha perdut la vida durant l’episodi.
La bona notícia són les cinc noves altes de pacients amb coronavirus, arribant a les 34 donades des de l’Hospital d’Olot des que la pandèmia va començar a afectar la Garrotxa.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital Olot i comarcal de la Garrotxa: “Sí que es començaria a consolidar aquesta tendència, ho podem dir obertament, que el nombre de casos va disminuïnt. Esperem que no només sigui una tendència i que sigui una realitat en les properes setmanes.”

Segons les dades del portal de transparència de la Generalitat de Catalunya, en aquests moments hi hauria 223 afectats confirmats a tota la comarca pel COVID-19, 158 a Olot, i 11 a Les Preses i Sant Joan les Fonts. També hi ha 38 casos més probables d’estar contagiats, malgrat que les proves no són concloents a hores d’ara.

x