Els hortolans poden anar amb prevenció al seu hort a collir aliments

En Perot Vila és un hortolà de Castellfollit de la Roca: al tenir l’hort separat del domicili, feia tres setmanes que no anava al seu tros perquè estava prohibit per la Generalitat. Des d’aquesta
setmana, però, hi pot tornar-hi, per collir aliments necessaris per la seva subsistència. Més enllà d’agafar hortalisses, aquesta setmana ha hagut d’arreglar el que hi tenia plantat.

Perot Vila, hortolà: “Si, me l’he trobat una mica sec. Però es clar, en tres setmanes, ha quedat una mica enervat. Ja ho arreglarem.”

Qui no ha deixat d’anar-hi és en Miquel Vilarrasa de Riudaura. Ell té animals a la parcel·la, i havia de seguir donant-los menjar.

Miquel Vilarrassa, hortolà: “Tinc conills, tinc gallines, tinc pollastres, i això s’ha d’anar vigilant…no ho pots deixar de banda.”

La Generalitat de Catalunya ha canviat de parer del que va decretar amb l’estat d’alarma, en permetre collir aliments als horts. Els desplaçaments han de ser individuals, i complint amb la normativa d’higiene i distanciament social.

Perot Vila, hortolà: “Clar, aquí sóc sol, i els meus companys d’hort estan arreglant els seus trossos a distància.”

Miquel Vilarrassa, hortolà: “Crec que és una bona decisió. Clar, amb determinades proteccions, però tots els horts tenen separació i no hi ha contacte físic.”

El que queda prohibit és anar a horts que pugui haver en segones residències.

Deixa un comentari