La Garrotxa té 223 casos confirmats de coronavirus segons dades del departament de Salut

Salut torna a agrupar les dades publicades darrerament pel portal de transparència de Catalunya i permet comprovar per municipis la incidència oficial del coronavirus a la Garrotxa. Segons el departament, que només comptabilitza els casos confirmats amb prova, a la comarca hi hauria ara mateix 223 casos.

Pel seu volum de població, on n’hi ha més és a Olot, amb 157, seguit de Sant Joan les Fonts amb 13, i Les Preses amb 11. Però el percentatge de casos afecta especialment a aquest darrer municipi: sempre segons les dades de Salut, a Les Preses el percentatge de veïns amb COVID-19 confirmat és de 0’62 per cada 100 habitants. A Sant Jaume, amb cinc casos, la proporció és del 0’58%, i a Olot el percentatge de positius oficials és del 0’45 afectats per cada 100 habitants.

D’altra banda, des de l’Hospital d’Olot es segueix constatant una tendència a la baixa en el nombre d’ingressos per COVID-19. En les darreres 24 hores no han registrat cap defunció amb aquesta simptomatologia des del centre, i es segueixen donant altes hospitalàries malgrat que hagin de seguir el tractament de recuperació des dels seus domicilis. Ara per ara, hi ha 38 persones que han rebut l’alta del centre garrotxí, quatre més en les darreres 24 hores.

Pel que fa al nombre d’ingressats, actualment hi ha 48 pacients amb COVID-19 a l’Hospital, i 64 professionals han donat positiu en els testos. L’aspecte més positiu és la reincorporació de quatre professionals del centre que tornen a treballar, després d’haver estat en aïllament domiciliari pel coronavirus. Aquests han donat negatiu en les proves després dels quinze dies reglamentaris, i per tant, es poden reincorporar. A hores d’ara, ja hi ha set treballadors sanitaris que han pogut tornar a la feina.

 

Deixa un comentari