Repartir a domicili, la solució temporal al tancament dels restaurants a causa de l’emergència sanitària

Mai abans havien fet servei a domicili, però en època de confinament toca adaptar-se a la situació que ha instaurat la crisi del coronavirus: el Restaurant la Deu d’Olot serveix ara únicament les comandes de menjar a casa dels clients. És una de les mesures que ha adoptat el restaurant per seguir oberts amb un funcionament mínim.

Montse Reixach, Restaurant La Deu: “Això ens ha comportat una adaptació de totes les nostres eines de venda. Tenim un equips que porten el menjar que fem l’altre equip aquí, garantint la seguretat de tot el procés.”

Per tal de donar sortida als seus productes, també s’han incorporat altres serveis a la carta, com les ampolles que tenen en celler, amb bons resultats.

Montse Reixach, Restaurant La Deu: “Emportar-te una ampolleta de cava, o de vi, també està sortint.”

La comunicació amb el client es fa a través de les xarxes socials, ja sigui via instagram o whatsapp, o bé trucant al telèfon del restaurant. De totes maneres, i malgrat que cada vegada la gent encarrega més comandes, actualment es serveix com a molt un quart dels àpats que es donaven en una jornada rutinària al restaurant.

Però la crisi del coronavirus no només ha canviat la relació entre els clients i la forma de celebrar els seus àpats. També ha quedat tocada una altra de les especialitats de la casa: els banquets i les celebracions més nombroses.

Montse Reixach, Restaurant La Deu: “Tot el que són les celebracions està tot cancel·lat fins el mes de juny. Hem hagut de parlar amb les parelles per acordar noves dates dels casaments, ja sigui a la tardor d’aquest 2020 o ja deixar-ho per l’any vinent.”

A banda dels casaments, el que s’ha suspès del tot són les celebracions relacionades amb comunions, trobades d’amics o de famílies o àpats d’entitats que hauran d’esperar a fer-se fins que s’aixequi la prohibició de celebrar actes massius.