El jugador del Club Escacs Olot Abel Lázaro guanya el Campionat de Catalunya online sub-18

El Campionat de Catalunya per edats ha viscut enguany una edició singular: a causa del coronavirus, per primera vegada s’ha celebrat per internet, després de suspendre’s la seva celebració presencial a Salou.

Entre els participants, el garrotxí Abel Lázaro (Club Escacs Olot) ha aconseguit un dels seus triomfs més prestigiosos: convertir-se en el nou campió català sub-18. Lázaro va arribar a la final de partides ràpides, on es va enfrontar al lleidatà Guerau Massagué; per tant, s’enfrontaven dues de les promeses més fermes del panorama escaquista català.

El matx va ser molt igualat; no en va, els dos es coneixen bé, ja que entrenen junts gràcies a les beques de tecnificació de la Federació Catalana. Al final, Lázaro es va imposar per 4’5 a 3’5, aconseguint el títol de campió.

Enguany, Lázaro està progressant de forma espectacular: convertit en Mestre Català, ha aconseguit dur a terme una bona lliga, sumant 7’5 punts dels 8 que ha disputat davant rivals d’equips de Primera Divisió Catalana. Segons el rànquing, actualment està entre els 5 millors jugadors sub-18, i pot obtenir properament el títol de Mestre FIDE que atorga la Federació Internacional d’Escacs.

x