Estanis Vayreda, regidor de Promoció d’Olot: “cal veure com sortim econòmicament d’aquesta crisi, però creiem que estem millor que altres zones”

Tot i que a la Garrotxa s’han produït 657 expedients de regulació temporal d’ocupació, un nombre d’ERTOS que representen el 15% de la població activa de la comarca, des de la regidoria de promoció de la ciutat d’Olot es considera que el sector garrotxí tindrà capacitat per reactivar-se ràpidament.

El fet que es disposi d’una forta presència del sector agroalimentari i industrial a la comarca fa pensar que l’economia garrotxina es recuperarà millor que altres comarques, a l’espera de confirmar altres variables.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció d’Olot: “Hem de veure si aquestes empreses depenen o no d’altres mercats internacionals: està clar que el fet que la crisi sigui global pot afectar a sortir d’aquesta crisi. Però de totes maneres creiem que estem en millor posició que altres zones del país.”

Qui facilitaria la recuperació serien les mesures públiques que es poden fer des de les administracions, també des dels ens locals. Però de moment, el consistori desconeix si pot agafar partides del pressupost d’inversions per destinar-les a polítiques d’incentivació.

Pep Berga, alcalde d’Olot:No hem descartat cap projecte d’inversió previst, però estem pendents de veure com l’estat acabarà resolent l’autonomia local necessària per afrontar aquesta crisi, i si es podran passar diners del capítol d’inversions al pressupost ordinari.”

Una de les accions que preveu l’Ajuntament d’Olot per evitar desigualtats és la instal·lació d’antenes wifi arreu de la ciutat, una actuació que permetria que els infants puguin fer classes telemàtiques. Però la seva implementació amb garanties no podrà ser immediata.