L’empresa garrotxina Xartic garanteix altruistament la cobertura d’Internet a alumnes de tres comarques

El departament d’Educació treballa per garantir la cobertura d’Internet a tots els alumnes. Mentrestant, la iniciativa altruista d’una empresa de telecomunicacions n’està garantint la cobertura a les llars de diversos municipis. Xartic ja ha promogut instal·lacions de manera gratuïta a prop d’una trentena de punts a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Emporà. En els propers dies seguirà per Olot.

Joan Bramon, responsable de l’empresa Xartic i Electrònica Joan: Vam veure la possibilitat des de Xartic de poder ajudar a les famílies que no tenen internet. Vam mirar com encaixar la idea per poder posar el nostre granet de sorra i poder col·laborar amb el màxim possible.

Són els centres i els ajuntaments els que, de manera coordinada detecten les llars d’alumnes que no tenen Internet i s’adrecen a l’empresa per trobar una solució.

Albert Verdaguer, tècnic Xartic i Electrònica Joan: El que hem fet ha estat donar una connexió d’internet, en el cas que tinguessin fibra a través de fibra i sinó a través d’un llaç amb una antena enfocada en alguns dels nostres repetidors.

L’empresa ja ha muntat prop d’una trentena d’instal·lacions sumant la Garrotxa, el municipi ripollès de Camprodon i alguns sectors de l’Alt Empordà. A la Garrotxa, Xartic i Electrònica Joan han muntat 10 instal·lacions als municipis de Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas, Les Preses, Riudaura i Santa Pau, la majoria, mitjançant la instal·lació d’antenes.

Albert Verdaguer, tècnic Xartic i Electrònica Joan: N’hi va haver un a Sant Joan que aprofitant que els anteriors propietaris havien tingut fibra, va ser tan senzill com instal·lar un router de fibra a dins de casa. Els altres s’han fet amb una antena totalment provisional

Joan Bramon, responsable de l’empresa Xartic i Electrònica Joan:  Hem demanat ajuda a la Brigada Municipal per què col·labores amb les instal·lacions.

L’Ajuntament d’Olot ja ha fet la diagnosi de sectors sense cobertura i ho transmetrà a l’empresa en les properes hores.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Aquesta crisi ens està ensenyant unes quantes lliçons. La proximitat aporta beneficis, és a dir, quan necessites ajuda d’una empresa que la tens a tocar, que coneixes qui són i que hi pots parlar per telèfon, les coses es resolen ràpidament i amb una gran solidaritat per part d’aquestes empreses.

Altres municipis garrotxins que estan reunint dades de falta de cobertura i les traslladaran a Xartic són Sant Jaume de Llierca, les Planes d’Hostoles o Sant Feliu de Pallerols.

x