Sant Jaume de Llierca demana que es restitueixi el caixer automàtic del poble

El mes de febrer, un intent de robatori va deixar Sant Jaume de Llierca sense caixer automàtic.

Tot i la mediació de l’ajuntament, el servei no s’ha pogut restituir i suposa un problema afegit per a les persones amb dificultats per desplaçar-se durant el confinament, que han de recórrer a veïns i familiars.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume: Evidentment la gent necessita els diners per poder anar a comprar i això no pot ser. Els comerços estan avalant a la gent i estan fent de caixers. Nosaltres hem trucat a l’entitat bancària i ens diuen que tenen ordres de no desplaçar operaris a reparar el caixer mentre duri l’estat d’alarma.

A Sant Jaume, la brigada fa torns per mantenir els serveis bàsics com l’aigua i desinfectar els espais de més afluència. Un dels primers passos que va fer l’ajuntament, però, va ser posar-se en contacte amb les dotze persones grans que viuen soles.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume: Portem més de 140 trucades directes a veïns, és a dir 350 trucades al col·lectiu de la gent gran, demanar-los com es troben, dubtes, preocupacions, a nivell de l’ajuntament i amb el Consorci, estem al seu costat i els ajudarem amb el que poguem.

En aquest poble de tradició tèxtil, les cosidores del poble han confeccionat més de 700 mascaretes de protecció. Alguns santjaumins han participat en un vídeo d’agraïment cap a elles i tots els professionals que treballen a primera línia durant l’emergència.