El CN Sant Andreu de Jordi Jou manté els entrenaments amb inventiva per tal de mantenir la forma dels seus esportistes

Més d’un mes sense capbussar-se a la piscina: és el que porten nedadors olímpics o aspirants a ser als Jocs, un temps important sense poder entrar en contacte amb el seu medi habitual.

Al Sant Andreu, el garrotxí Jordi Jou i els seus companys preparadors han hagut d’inventar-se noves rutines de treball per tal de mantenir la forma dels seus esportistes.

Jordi Jou, entrenador CN Sant Andreu: “Tot el tema de traccions i moviments que utilitzen per nadar, ho intentem imitar amb treballs com poden ser gomes de braçada. O fer moviments sobre fit-balls o sobre cadires.”

Així, nedadors com Lidon Muñoz, Jessica Vall, Àfrica Zamorano o Joan Lluís Pons, entre altres, fan dos entrenaments al dia, excepte dimecres i dissabte que només fan una sessió i el descans del diumenge. És la mateixa dinàmica que duen a terme la resta de l’any. D’aquesta manera s’intenta evitar lesions a banda de garantir al màxim possible el seu rendiment.

Jordi Jou, entrenador CN Sant Andreu: “No podem començar quan ens obrin la porta de casa a gas a fondo. Des que estic al càrrec d’un grup d’alt rendiment mai hem estat quatre setmanes sense parar, i de moment ja en portem vuit.”

Pel que fa a la planificació esportiva, s’ha desvetllat la incògnita més important, la dels Jocs Olímpics de Tòquio que acabaran tenint lloc el 2021. Ara falta reubicar els Mundials de Fukuoka i l’Europeu, a mesura que es vagin trobant les dates. Mentrestant, Jordi Jou i la resta de preparadors es mostren satisfets del treball dels seus nedadors.