El Gremi de Perruquers d’Olot i Comarca demana que no es sol·licitin serveis a domicili

Tallar els cabells exigeix un contacte amb el client amb molts riscos sanitaris en la crisi del sector.

El decret de l’estat d’alarma de l’Estat espanyol no deixa clar com s’ha de prestar el servei a domicili garantint la seguretat sanitària.

Margarita Desplans, presidenta gremi de Perruquers d’Olot i Comarca: En el propi decret, el BOE posa que es pot anar a fer domicilis i no especifiquen res més. Hi ha molta lletra petita darrera. La coletilla la va fer en Pedro Sànchez el dia que va fer el decret que va dir “només en casos excepcionals de persones amb mobilitat reduïda” però no ha quedat reflectit enlloc.

Davant aquesta incertesa, el sector ha demanat a l’Estat que doni una seguretat jurídica. Mentrestant, el gremi de perruquers ‘Olot i la Garrotxa demana als ciutadans que s’abstinguin de sol·licitar el servei al domicili.

Margarita Desplans, presidenta gremi de Perruquers d’Olot i Comarca: Demanem que la gent prengui paciència i que la gent no ens demani anar a fer domicilis perquè no podem fer-ho. Tenim una assegurança de responsabilitat civil, si tenim l’establiment tancat aquesta assegurança no  cobreix el que pugui passar fora de l’establiment. Si tu vas a fer domicili pel teu compte, i ets una persona asímptomàtica, perquè no ens han fet testos ni sabem res, i entres el virus en aquella casa i aquella persona es contagia i sap que només ha tingut contacte amb tu, quedes arruïnat de per vida.

Només hi ha una excepció clarament reconeguda per prestar el servei a domicili, i cobrar-lo no resulta lícit.

Margarita Desplans, presidenta gremi de Perruquers d’Olot i Comarca: Hi hauria la possibilitat que ens pogués trucar algun assistent social o sanitari que tingués alguna persona amb mobilitat reduïda, però ens haurien de proporcionar els EPIS corresponents si aquesta persona necessités que se li tallessin els cabells, rentar i tallar. A més, això sempre hauria de ser voluntàriament, sense cobrar.

De moment, el gremi garrotxí prepara el moment en què s’aixequi el confinament. Ha demanat a diverses empreses i entitats material de protecció per reobrir la seva activitat amb les màximes garanties.

Deixa un comentari