La Garrotxa tindria una setantena de morts per coronavirus segons el nou recompte de la Generalitat

Fins al moment, a la Garrotxa s’havien notificat 30 defuncions per coronavirus, que són les que s’havien produït a l’Hospital d’Olot. Però dimecres la Generalitat de Catalunya va canviar la forma de fer el recompte, i els gairebé 4.000 morts de centres hospitalaris es van doblar fins a superar els 7.000 casos, amb les dades aportades per les funeràries al govern.

Això implica que es sumen les morts a domicili i a residències amb simptomatologia de coronavirus. Això també modifica la xifra a la Garrotxa, que més enllà de les dades que aporta l’Hospital, s’han notificat a l’administració una setantena de difunts per COVID-19, més del doble de l’oficial aportada pel centre sanitari. La xifra, però, és inexacta, perquè no hi surten tipificades les possibles defuncions que han tingut lloc a Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol o Mieres, així com les que han estat enterrades o incinerades fora de la comarca.