Les emergències sanitàries prenen mesures extraòrdinaries de protecció

Des de fa un mes, l’activitat dels tècnics d’emergències santiàries de la Garrotxa es centra majoritàriament a transportar pacients de COVID-19.

Cada sortida es fa amb equips de protecció individual i un cop acabada es desinfecta totalment l’ambulància.

Xus Mas, tècnic emergències: Aquests dies hem de treballar amb una pressió afegida, que són les possibilitats que tens de contaminar-te del COVID. En volum de servei tenim els mateixos, però els serveis són molt més llargs, perquè abans de començar el servei t’has de preparar i quan acabes deixar el vehicle a punt per tornar a sortir.

 A la base del Morrot d’Olot hi treballen 38 professionals, que aquests dies noten el suport dels garrotxins a través de nombroses donacions, que estan compartint al compte de Twitter @TècnicsGarrotxa.

Carles Izquierdo, tècnic emergències: Per una banda el bon aprenentatge que tenim és que tot el que veiem als estudis ho podem fer a la vida real, ens millora com a professionals. Per altra banda poder agraïr l’esforç de la gent per ajudar-nos a poder treballar amb més seguretat.

En total són 9 les ambulàncies que es donen servei a la Garrotxa, tres d’elles preparades per fer serveis urgents amb personal mèdic de l’hospital d’Olot.