Les Planes d’Hostoles impulsa un paquet de mesures per fer front a la crisi del coronavirus

El municipi garrotxí de Les Planes d’Hostoles també ha activat una sèrie de mesures per tal de fer front a la crisi del coronavirus.

L’equip de govern municipal ha acordat destinar totes les inversions previstes aquest any en polítiques socials per tal d’intentar donar una millor resposta a totes les necessitats que puguin sorgir arrel de la crisi.

Eduard Llorà, Alcalde de Les Planes d’Hostoles: És evident que hi haurà unes dificultats per reactivar l’economia a nivell local i també a nivell de país. A veure com podem ajudar i com podem prendre mesures. Per fer-ho el que necessitàvem era parar màquines, veure quines accions podien esperar i que per tant les podem posposar uns mesos.

El consistori també ha decidit ajornar el procés participatiu de Mas el Jonquer fins que passi l’estat d’alarma. L’equip de govern ha decidit buscar noves fórmules de participació relacionades amb redacció del POUM.

Eduard Llorà, Alcalde de Les Planes d’Hostoles: La gent rebrà una enquesta a casa seva on se’ls demanarà una sèrie d’observacions de com creuen que ha de ser el municipi i a partir d’aquí acabar de configurar aquests treballs previs uqe han de definir el plantejament urbanístic de les Planes en els pròxims 20 o 30 anys.

En l’àmbit educatiu, el consistori ha posat professors de reforç a disposició dels estudiants que durant el mes de juliol s’hagin d’examinar a les Proves d’Accés a la Universitat. A més, com els comentàvem fa uns dies, Les Planes és un dels municipis que, a través de l’empresa Xàrtic, farà arribar Internet en habitatges on hi ha infants en edat d’escolarització. En aquests moments hi ha 20 infants que no disposen de connectivitat.

Eduard Llorà, Alcalde de Les Planes d’Hostoles: En aquests moments el que necessiten és això, eines per poder continuar amb el dia a dia amb el màxim de normalitat possible dins d’aquesta situació que estem vivint.

Pel que fa a empreses i autònoms el consistori, a través de Dinàmig, oferirà assesorament gratuït mitjançant reunions online per resoldre qualsevol dubte a nivell empresarial.

 

x