Prop d’una vintena de treballadors de l’hospital d’Olot ja han superat la COVID-19

El nombre de pacients ingressats continua la tendència a la baixa. En aquest moment hi ha 30 afectats que reben tractament a l’Hospital d’Olot .

Aquest gràfic mostra l’evolució del nombre d’ingressats a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa des de l’inici de la pandèmia. El primer ingrés es va produir el 20 març arribant al pic màxim als prop de 65 el dia 6 d’abril. Al principi del brot, es pot veure un ascens ràpid del nombre d’ingressos mentre que poc a poc han anat estabilitzant-se, i es pot arribar a veure com la corba està aplanant-se.  De fet, no s’arribava a un nombre d’ingressos tant baix des del 29 de març.

En aquestes últimes 24 hores s’han donat 9 altes. Així, la xifra total d’altes, que arriba a 66, dobla el nombre actual d’ingressos.

En el següent gràfic es pot veure com en aquests últims dies el nombre d’altes ha anat augmentant significativament, una tendència que sembla que va a l’alça, produint-se el pic màxim ahir dia 16 d’abril.

Pel que fa a les defuncions, aquesta és la gràfica en el primer mes de la pandèmia. Els èxitus van anar augmentant progressivament els primers dies del brot, arribant al pic d’entre 1 i 3 defuncions al dia en el període comprés entre l’última setmana de març i la primera setmana d’abril.

Tot i que des del 13 d’abril, no s’havia registrat cap defunció a l’hospital garrotxí, en les últimes hores s’ha produït la defunció d’una persona gran amb patologies prèvies, sumant 28 les persones que han mort a l’hospital garrotxí des que va començar la pandèmia.

A més, aquest dijous sis professionals més de la Fundació Hospital d’Olot han tornat al seu lloc de treball després de passar el període d’aïllament per coronavirus i donar negatiu a la prova. En total ja són 19 els treballadors que s’han pogut reincorporar, tot i que el centre comptabilitza 58 infectats per COVID-19.

 

x