Sánchez demana allargar l’estat d’alarma fins el 9 de maig, però que els nens puguin començar a sortir el 27 d’abril

El president del govern espanyol Pedro Sánchez ha anunciat que demanarà al Congrés dels Diputats allargar 15 dies més del previst l’estat d’alarma per l’epidèmia de coronavirus, és a dir, fins el 9 de maig. A partir del 27 d’abril, però, proposarà que els infants puguin començar a sortir al carrer, tal com es demanava des de la Generalitat en un pla de desconfinament aprovat aquest dissabte. Segons ha dit, les sortides es podran fer de manera controlada i amb les condicions per evitar possibles contagis.

Sánchez ha detallat que l’horitzó de la tornada a la normalitat encara és llunyà però que es podria començar a produir durant el mes de maig amb diferents mesures molt complexes. En aquest sentit ha afegit que a partir del mes que ve hi haurà “diferents estats d’alarma”, segons un sistema de marcadors que determinaran de quina manera s’aixeca el confinament en cada territori.